Ureakar Biomedix

BioMedix UreaKar
 
Description of the test: Urea is a form of elimination of nitrogenous waste resulting from protein
metabolism. Abnormal urea levels can induce reproductive problems
(decreased fertility, presence of ovarian cysts and decreased conception rate).
Regular controls of the urea level allow an improvement of the metabolic
efficiency of the animals by adjusting the feeding factors, thus reducing the
economic losses generated either by deficiencies or by excess of protein intakes.
High urea levels can lead to poor digestion, lack of fermentable energy, or
poor timing of ruminal degradation rates of proteins and carbohydrates.
Similarly, it can be associated with disorders of the cheese quality of milk
or even cause metritis. Adulteration of commercial urea milk is made in milk to increase
the non protein nitrogen content


Results: Results in 5 seconds, accurate and repeatable, works in environmental.
temperature from 2 to 42 C. The kit must be stored in 2-8 C.
Clean milk with no adulteration: violet ring formed on the surface of the milk sample
Adulterated milk: pink fragment formed on the surface of the milk sample
Sensitivity limit > 70 mg/ 100 mL urea in milk (normal levels of urea in milk are from 20 
to 70 mg/ 100 mL)


Τεστ ανάλυσης Ουρίας στο γάλα

Περιγραφή του τεστ:Η ουρία είναι μια μορφή εξάλειψης των αζωτούχων αποβλήτων που προκύπτουν 
από τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Τα μη φυσιολογικά επίπεδα ουρίας μπορούν να 
προκαλέσουν προβλήματα αναπαραγωγής (μειωμένη γονιμότητα, παρουσία κύστεων 
των ωοθηκών και μειωμένο ποσοστό σύλληψης). Οι τακτικοί έλεγχοι του επιπέδου 
της ουρίας επιτρέπουν τη βελτίωση της μεταβολικής αποτελεσματικότητας των 
ζώων προσαρμόζοντας τους συντελεστές τροφοδότησης, μειώνοντας έτσι τις 
οικονομικές απώλειες που δημιουργούνται είτε από ανεπάρκειες είτε από την 
περίσσεια πρωτεϊνικών προσλήψεων. Τα υψηλά επίπεδα ουρίας μπορεί να οδηγήσουν 
σε κακή πέψη, έλλειψη ζυμώσιμης ενέργειας ή κακή χρονική στιγμή των ποσοστών 
αποικοδόμησης πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Ομοίως, μπορεί να σχετίζεται με 
διαταραχές της ποιότητας του τυριού του γάλακτος ή ακόμα και να προκαλέσει 
μητρίτιδα. Νοθεία γάλακτος με εμπορική ουρία γίνεται στο γάλα για να αυξηθεί 
η περιεκτικότητα σε άζωτο που δεν περιέχει πρωτεΐνες
.
Αποτελέσματα: Αποτέλεσμα σε 5 δευτερόλεπτα, αξιόπιστα και επαναλαμβανόμενα. 
Το τεστ πραγματοποιείται σε θερμοκρασιακό εύρος 2-42 C.
Το κιτ διατηρείται σε θερμοκρασία 2-8 C.

Ανάλυση αποτελέσματος:
Καθαρό γάλα με καμία προσθήκη εμπορικής ουρίας: βιολετί δακτύλιος στην 
επιφάνεια του δείγματος 
Νοθευμένο γάλα: ροζ απόχρωση στην επιφάνεια του δείγματος 
Όριο ευαισθησίας > 70 mg/ 100 mL ουρία στο γάλα (φυσιολογικά επίπεδα ουρίας 
στο γάλα 20-70 mg/100 mL. 

 


Επαφή

Lactopast Biomedix

Menidi Aetolias & Akarnanias, zip code:30016
Greece


+302681088000
+306937115868
+306976292146